7 Belangrijke
Levenslessen

7 Belangrijke Levenslessen

Heb jij ook ooit een openbaring gehad? Zo’n ‘a-ha’ moment waarin alles bij elkaar komt? Het leven leven, door goede en slechte ervaringen, is de manier waarop je levenslessen leert.

Misschien was het iets waar je al langere tijd moeite mee had, of misschien was het een goed advies van een vriend. De bron van je inzicht maakt niet uit. Het zijn deze momenten die ons tot een dieper begrip van de wereld om ons heen brengen. En hoe beter we het leven begrijpen, hoe beter we onze eigen waarheid kunnen leven.

‘Het leven is een aaneenschakeling van lessen
die moeten worden geleefd om te worden begrepen’

~Hellen Keller

 
 
 
Hieronder zeven belangrijke levenslessen die ik tot nu toe heb geleerd.

 
#1
Als het gaat om chocolade is weerstand onbeduidend

Chocola… Als ik het in mijn handen krijg, is het in een paar seconden op. Het smaakt niet alleen fantastisch, ook chemisch gezien is chocolade echt het perfecte voedsel. Het ondersteunt de productie van dopamine in het lichaam, de chemische stof ons een goed gevoel geeft. En het eten van chocolade verhoogt het endorfine niveau, de natuurlijke pijnstillers van ons lichaam. En omdat er geen ‘Anonieme Chocoladeverslaafden’ is, heb ik mijn eigen 12 stappen chocolade-programma ontwikkeld: zorg dat je nooit meer dan 12 stappen bent verwijderd van chocola!

 
#2
Geluk zit vanbinnen

De meesten van ons jagen momenten van geluk na, zonder ooit de mogelijkheid van een echt, blijvend geluk te zien. ‘Als ik dit of dat eens had, als ik de ware ontmoette, een groot huis zou hebben, een nieuwe auto kon kopen, de baan zou hebben die ik altijd al wilde, dán zou ik gelukkig zijn.’ Het belangrijkste kenmerk van écht geluk is innerlijke vrede. Echt geluk ligt in jezelf en is niet afhankelijk van iets of iemand buiten je. Laat je de omstandigheden de mate van jouw geluk bepalen? Of bepaalt jouw geluk de omstandigheden in je leven?

 
#3
Wees dankbaar voor wat je hebt

Een houding van dankbaarheid kan je leven letterlijk transformeren. Gecoördineerde, consistente inspanning om de goede dingen in het leven op te merken en ervan te genieten, zoals een ochtendmeditatie waarin je dankbaarheid uit, of je zegeningen tellen voor het slapengaan, of een dankbaarheidsdagboek bijhouden, verandert je leven op vele niveaus.

 
#4
Als je twijfelt, neem dan gewoon de volgende kleine stap

Vaak is de volgende stap zo klein dat we hem niet kunnen zien, omdat we te ver vooruit kijken. Alles wat we dan kunnen zien is een reusachtige, enge sprong in plaats van een kleine, eenvoudige stap. Dus we wachten. En wachten. En wachten tot het Masterplan zal worden onthuld in een gigantische blauwdruk die als een rode loper aan onze voeten wordt uitgerold. Als de toekomst jou overweldigt, zet dan gewoon het eerstvolgende stapje. Dat is alles.

 
#5
Wees nooit bang om een fout te maken

Fouten. Iedereen maakt ze. Ze zijn een essentieel onderdeel van dat wat ons mens maakt. Fouten zijn een cruciale stap in leren, groeien en jezelf verbeteren. De aard van de fouten die je maakt definiëren je. Hoe interessanter je fouten, hoe interessanter je leven.

 
#6
Neem jezelf [en het leven] niet zo serieus

Ben jij ook lid van de ‘Heb je enig idee hoe belangrijk ik denk dat ik ben?’ -club? Wanneer je jezelf niet zo serieus neemt, dan kun je ook humor van sommige situaties inzien. Dan zie je toch dat zilveren randje, ook als de dingen even niet zo gaan zoals je zou willen en kun je een beetje gemakkelijker door de ups en downs van het leven navigeren.

 
#7
Wat anderen van je denken gaat je niets aan

Dat gaat alleen hun aan. Je tijd verspillen aan je afvragen wat anderen van je denken, dient nergens toe. Op zoek zijn naar goedkeuring van anderen is een verspilling van tijd en energie. Het gaat er niet om dat anderen je goedkeuren, het gaat erom dat jij jezelf goed genoeg vindt. Dát is wat telt!

 

 
Sharing is caring!
En jij?
Wat is jouw belangrijkste levensles tot nu toe?
Deel je wijsheid met ons hier beneden in het commentaarveld en reageer!!

Mirjam Stoffels

Intiatiefnemer van seven2success, schrijver van ‘Alle Kleine Geheimen tot Succes’, gastblogger voor TEDxRoermond, Project Eve en 365 dagen succesvol. In mijn missie om van seven2success hét kennisplatform te maken voor vrouwen, wil ik jou graag inspireren met al onze content! Volg ons op Facebook en Twitter! En wil jij ook andere vrouwen inspireren? Schrijf dan voor ons!

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

 
Goed artikel? Deel het met jouw vriendinnen!
Want: ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


negen − 6 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>