7 Vragen om
op Koers te Blijven

7 Vragen om op Koers te Blijven

L aatst had ik één van die ‘slechte’ dagen waarop echt niets goed ging. Je weet wel, zo’n dag waarop al Murphy’s wetten uitkomen, de ene na de andere. Ooit zo’n dag gehad? Of ben ik de enige?

Terwijl ik worstelde met al die incidenten die zich door de dag voordeden, en mijn groeiende frustratie, wist ik dat ik wat tijd nodig had om mezelf op te laden zodat ik door kon gaan, want ik stond op het punt het bijltje er bij neer te gooien met een luid ‘En nu is het genoeg!’

In zo’n geval wend ik me tot de enige persoon die ik ken, die in zulke gevallen weer enige orde in mijn waanzin kan brengen. Mijn geliefde partner [en echtgenoot...].

Het enige wat hij deed was mij een paar vragen stellen die, terwijl ik ze beantwoordde alles zoveel duidelijker en eenvoudiger maakten. Ik kon weer ademen en verder met mijn dag met hernieuwde duidelijkheid en energie.

Mijn goede vriendin Laura Atichson zegt in haar boek ‘What Would a Wise Woman Do’: ‘Het zijn de vragen die je jezelf stelt die bepalen welk pad je neemt. Het zijn de vragen die jij jezelf stelt, die uiteindelijk het verschil maken of jij het Pad naar Succes of het Pad naar Mislukking bewandelt.’

Ik weet dat het gemakkelijk is om jezelf te verliezen tijdens zulke dagen, weken en maanden dat je jouw bedrijf runt en verstrikt raakt in al die telefoontjes, het netwerken, blogs schrijven, klanten helpen en omgaan met leveranciers die niet op tijd leveren. Het is moeilijk om geconcentreerd te blijven en je verbonden te voelen met het doel waarom je in de eerste plaats met je bedrijf begonnen bent.

Hier zijn zeven vragen die je helpen in deze gevallen op koers te blijven:

 
#1
WAAROM doe ik dit?

Begin altijd met jouw WAAROM! In de huidige economie zijn het de bedrijven die een sterke WAAROM hebben die echt succesvol zijn, en die waarom heeft niets te maken met geld! Jouw bedrijf moet worden gedreven door iets waar jij voor staat, iets dat jij als erfenis aan deze wereld wil nalaten.

 
#2
Wat is MIJN boodschap aan de wereld?

Als jouw bedrijf is gebaseerd op iets authentieks, dan is dat een representatie van wie jij bent en dan wordt het zoveel meer dan alleen het product of de dienst die je levert… Dán wordt het een sterk merk.

 
#3
Wat heb ik te GEVEN?

In onze Nieuwe Economie draait alles om geven. Dat is de reden waarom vrouwen vandaag de dag zo succesvol kunnen zijn in het bedrijfsleven, want geven hoort van nature bij ons! De focus van jouw bedrijf moet liggen op wat jij kunt geven, niet op wat je zou kunnen krijgen. Hoe meer waarde jij kunt creëren en geven hoe meer voordeel dit voor je heeft. Focus op wat je kunt geven!

 
#4
Welke BELEVING wil ik mijn publiek geven?

De enige manier waarop jouw product of dienst echt succesvol kan zijn, is wanneer je in staat bent om een opmerkelijk product te maken. De beste manier om een opmerkelijk product te maken, is door jouw publiek een ervaring te geven die het nooit zal vergeten en waarover ze met iedereen zullen praten! Geef jouw klanten en prospects een ervaring waardoor interactie en verbinding ontstaat. Neem eens elk aspect van jouw bedrijf onder de loep door de ogen van je klant en creëer de ervaring die jij als klant zou willen hebben. Vanaf dat moment zal die beleving onlosmakelijk verbonden zijn met jouw bedrijf en jouw merk.

 
#5
Wat kan ik hiervan LEREN?

OK, ik geef toe dat deze komt van de trainer in mij en het resultaat is van jaren in de persoonlijke groei arena. Maar het blijft hoe dan ook een van de meest krachtige vragen die ik mezelf kan stellen, vooral op die ‘Murphy’s Laws’-dagen. Bekijk eens wat de betekenis van al die tegenslagen zou kunnen zijn en ontdek vervolgens wat je ervan zou kunnen leren. Wat heb jij nodig om verder te ontwikkelen? Waarmee zou je moeten stoppen? Waarop zou jij je meer moeten richten? Dit helpt gigantisch om stappen te zetten en zeker op zulke dagen.

 
#6
Hoe kan ik hiermee OMGAAN?

In het bedrijfsleven komt het regelmatig voor dat je dagen hebt met uitdagingen en teleurstellingen. De manier waarop je omgaat met die uitdagingen maakt het verschil. Hoe beter je voor een positieve benadering kunt kiezen, des te beter zul je in staat zijn om al die uitdagingen aan te gaan. En nogmaals: begin eerst met je af te vragen wat je kunt leren van die uitdagingen.

 
#7
WIE zou dit beter kunnen?

Ik haat deze vraag! Elke keer dat mijn partner Nisandeh me deze vraag stelt, wil ik schreeuwen ‘NIEMAND!’ Maar intussen weet ik wel beter… Dé manier om je bedrijf te laten groeien is door zelf te groeien en je te omringen met mensen die je kunnen helpen met de groei van jouw bedrijf. Jij moet je kunnen concentreren op wat jij het beste kunt en al het andere delegeren aan mensen die er beter in zijn dan jij, omdat dat hun kracht is. Als je leert te begrijpen waar jij het beste in bent in jouw bedrijf en op zoek gaat naar partners, medewerkers en teamgenoten die de andere gebieden van jouw bedrijf voor hun rekening nemen, dan zal jouw bedrijf exponentieel groeien!

 

Sharing is caring!
Nu ben ik nieuwsgierig…
Hoe ga jij om met die ‘Murphy’s Law’-dagen?
Hoe blijf jij op koers?
Deel jouw tips, oplossingen en wijsheid met ons in het commentaarveld hier beneden!
Dank je wel!

Vered Neta

Trainer, coach and schrijfster van ‘Financial Independence for Women’. Helpt persoonlijke, zakelijke en financiële doelen te bereiken. Ik ben mede-oprichter van Open Circles Academy en oprichter van Balanced Business Women. Het is mijn doel vrouwen te ondersteunen op hun weg naar bewuste miljonaires en leiderschap in hun vakgebied. Let’s connect op Facebook of volg mij opTwitter.

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

 
Interessant artikel? Deel het op Facebook, Google+ of retweet het.
Druk gewoon op de knoppen hieronder, zodat meer vrouwen ervan kunnen leren!

Want ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


− 1 = vier

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>