7 Dingen
om in te Geloven

7 Dingen om in te Geloven

Er zijn twee soorten mensen in de wereld:
degenen die ervoor kiezen om gelukkig te zijn en degenen die ervoor kiezen om ongelukkig te zijn.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, word je niet gelukkig van roem, rijkdom, andere mensen of materiële bezittingen. Geluk komt van binnenuit! De rijkste persoon in de wereld kan zich heel ellendig voelen, terwijl een persoon in de sloppenwijken van een derdewereldland heel goed gelukkig en tevreden door het leven kan gaan.

Gelukkige mensen zijn gelukkig, omdat zij zichzelf gelukkig maken. Ze houden altijd een positieve kijk op het leven en hebben vrede met zichzelf. De vraag is: hoe doen ze dat dan?

Simpel. Gelukkige mensen hebben goede gewoonten die hun leven verbeteren. Ze doen dingen anders en ze denken op een bepaalde manier. Vraag het aan ongeveer elke positivo die je ontmoet en je zult zien dat ze een aantal [of misschien zelfs alle] van de onderstaande zeven kernovertuigingen hebben…

 
#1
Geloof dat jij het verdient

Jij verdient het, alleen al omdat je hier op aarde bent. Jij bent het waard. Jij verdient oogcontact, een glimlach, een tweede kans. Jij mag van gedachten te veranderen, nee te zeggen, ja zeggen, gezien en bemind worden.

 
#2
Geloof dat liefde overal is

Als jij focust op liefde, dan zul je overal liefde zien, of het nu in de natuur is, in kameraadschap, vriendschap, familie, en zelfs tussen vreemdelingen. Je zult liefde in vele verschillende verschijningsvormen zien, zoals waardering, vreugde, amusement, inspiratie, verbazing, dankbaarheid en sereniteit. Het ultieme geloof dat elke persoon meer vreugde zal brengen, is het onwankelbare geloof dat je bent omringd door liefde, altijd, zelfs wanneer je alleen bent.

 
#3
Geloof in wonderen

Positieve mensen geloven dat het miraculeuze mogelijk is. Dat betekent niet perse dat ze geloven in een hogere macht, maar ze zijn ervan overtuigd dat er werkelijk grootse dingen kunnen gebeuren als je negativiteit niet in de weg laat staan. Kun jij best een paar wonderen in je leven gebruiken? Wie niet? Geloof in wonderen, verwacht wonderen en let op wat er gebeurt!

 
#4
Geloof dat jij prachtig bent

Van binnen en van buiten. Schoonheid is een woord met een eindeloos aantal omschrijvingen. Het betekent vaak veel voor ons en voor iedereen iets anders. Schoonheid is een positieve energie die van binnenuit moet komen, niet een staat die bereikt wordt met make-up en lak. Als jij wil dat anderen jou mooi vinden, dan is het noodzaak dat jij jezelf ook prachtig vindt. Je innerlijke schoonheid zal schitteren, als je het maar toelaat. Er zit schoonheid in iedereen. Je bent prachtig, omdat je geboren bent.

 
#5
Geloof dat jij uniek bent

Jij bent enig in onze soort. Ieder mens op deze planeet is een wonder van het leven zelf, gewoonweg omdat je bestaat. Geen twee mensen zijn hetzelfde; Er is maar één jij. Jij hebt een pakketje speciale vaardigheden die niemand anders heeft. Jouw passie, verlangens, overtuigingen, gedachten, lichaam, geest en emoties zijn uniek. Leef om te geven en deel je uniciteit, zodat iedereen kan profiteren van jouw speciale vaardigheden en talenten. Doe wat alleen jij kunt doen, terwijl je op deze aarde bent.

 
#6
Geloof dat dit ook voorbij zal gaan

Alles zal prima aflopen. Geloof en begrijp dat dingen altijd veranderen en altijd evolueren. Erken dat emoties komen en gaan en dat één slecht moment nog geen slechte dag maakt. Morgen is er weer een nieuwe dag en zal alles beter worden. De belangrijkste emotie hier is hoop, vooral als het gaat om een situatie waarin je gemakkelijk in wanhoop kunt vervallen.

 
#7
Geloof in een enkele goede daad

Eén enkele goede daad heeft een rimpeleffect, groter dan jij je ooit zal kunnen voorstellen. Zet die goede rimpelingen in gang. Als jij vriendelijk bent tegen iemand, dan zal dat die persoon inspireren om vriendelijk te zijn tegen anderen, en wie weet wat de volgende persoon weer voor iemand anders zal doen?

 

 
Sharing is caring!
En jij?
Waar geloof jij stellig in?
Deel je wijsheid met ons hier beneden in het commentaarveld en reageer!!

Mirjam Stoffels

Intiatiefnemer van seven2success, schrijver van ‘Alle Kleine Geheimen tot Succes’, gastblogger voor TEDxRoermond, Project Eve en 365 dagen succesvol. In mijn missie om van seven2success hét kennisplatform te maken voor vrouwen, wil ik jou graag inspireren met al onze content! Volg ons op Facebook en Twitter! En wil jij ook andere vrouwen inspireren? Schrijf dan voor ons!

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

 
Goed artikel? Deel het met jouw vriendinnen!
Want: ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


9 + = twaalf

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>