7 Wegen naar
Meer Geduld

7 Wegen naar Meer Geduld

Geduld volgens Wikipedia: het vermogen ergens op te kunnen wachten. De eigenschap om een situatie die men als negatief ervaart te kunnen verdragen zonder kwaad te worden of ander ongewenst gedrag te vertonen.

 
Lang verhaal kort: geduldig zijn is het vermogen te volharden als het moeilijk wordt. Kalm blijven en helder blijven denken in moeilijke tijden. De mogelijkheid om te blijven wachten zonder geïrriteerd of angstig te raken.

Geduldig kunnen blijven is cruciaal om een succesvol leven te kunnen leiden. Geduld is macht! Waarom?

 
Je zult betere beslissingen nemen. De kans dat je grote fouten maakt wordt kleiner, omdat je geen overhaaste beslissingen neemt. Je zult minder stress ervaren, omdat je begrijpt dat sommige dingen langer duren dan anderen en dat het wachten op sommige dingen nog niet eens zo’n slechte zaak is. Naarmate je meer geduld hebt, zul je minder gestrest, boos en overweldigd zijn. En, last but not least, geduld maakt je tot een aardiger persoon, omdat je meer begrip hebt voor andermans fouten en tekortkomingen.

Geduld is een mentaliteit die niet komt aanwaaien. Wees bereid om er hard voor te werken en bereid je voor op een reis. Geduld komt alleen met geduld.

Dus hier zijn ze: zeven strategieën om jezelf om te vormen tot een geduldiger, ‘easy-going’ persoon!

 
#1
Begrijp jouw triggers

Ongeduld is iets dat wordt geactiveerd en de trigger is voor iedereen anders. Om geduldiger te kunnen worden, is het handig te begrijpen wat voor jouw een trigger is. Wat denk of voel je precies, voordat je ontploft?

 
#2
Ga jouw triggers tegen

Zodra je begrijpt wat jouw trigger is, kun je eraan gaan werken. Je kunt rustgevende oefeningen of technieken leren, die je kunt toepassen wanneer je de druk voelt oplopen.

 
#3
Werk aan je zelfvertrouwen

Ongeduld steekt meestal de kop op wanneer je het gevoel hebt dat je in de steek wordt gelaten of als je het gevoel hebt de controle te verliezen. Of misschien heb je het gevoel dat je handen zijn gebonden. Je wilt dat er nu iets gebeurt, maar het lijkt wel of je dingen niet kunt versnellen. Iemand die vol zelfvertrouwen is, accepteert een situatie beter zoals die is en werkt ermee zoals het is. Besef dus dat geduld en zelfvertrouwen hand in hand gaan.

 
#4
Zet je ‘positieve’ bril op

Geduld gaat over perspectief. Hoe kijk jij tegen de situatie aan? Focus je niet op het negatieve, maar benadruk het positieve van een situatie. Bijvoorbeeld als je je bus mist, wees dan blij met de wandeling die je kunt maken. Focus op het feit dat je kunt genieten van de buitenlucht. Geef een positieve draai aan alles wat je doet. Je zult niet alleen minder spanning ervaren, maar je zult een veel gelukkiger mens geworden.

 
#5
Verander je mentaliteit

Probeer deze vraag eens te beantwoorden als je ongeduldig bent: ‘Waarom heb jij zo’n haast?’ Zelfs als iets een paar seconden of zelfs minuten later gebeurt, zal er niets gebeuren. De taak zal echt nog steeds wel gedaan worden en de wereld draait gewoon door. Werk jezelf niet nutteloos in de stress.

 
#6
Visualiseer

Probeer steeds een stap vooruit te blijven in het spel. Visualiseer jezelf geconfronteerd met het probleem, nog voordat het gebeurt en stel jezelf doelen voor hoe je gaat reageren.

 
#7
Blaas regelmatig stoom af

Ongeduld is een ontploffing van opgebouwde stress en angst. Probeer om elke dag stoom af te blazen en je systeem te reinigen. Probeer dingen als [hard]lopen of boksen, ademhalingsoefeningen, een stressbal, yoga of meditatie .

 

 
Sharing is caring!
En jij?
Wat doe jij zoal om geduldig te blijven?
Deel je wijsheid met ons hier beneden in het commentaarveld en reageer!!

Mirjam Stoffels

Intiatiefnemer van seven2success, schrijver van ‘Alle Kleine Geheimen tot Succes’, gastblogger voor TEDxRoermond, Project Eve en 365 dagen succesvol. In mijn missie om van seven2success hét kennisplatform te maken voor vrouwen, wil ik jou graag inspireren met al onze content! Volg ons op Facebook en Twitter! En wil jij ook andere vrouwen inspireren? Schrijf dan voor ons!

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

 
Goed artikel? Deel het met jouw vriendinnen!
Want: ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


negen − = 6

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>