7 Beloften
aan Jezelf

7 Beloften aan Jezelf

Elke dag doen we een handvol beloften. We beloven onze vrienden dat we samen een drankje zullen doen of dat wij de boodschappen doen. Wij zweren dat we vandaag wél naar de sportschool zullen gaan of dat we onze oma zullen bellen.

Dit zijn allemaal prachtige beloften, maar ze hebben allemaal een licht-negatieve gemeenschappelijkheid: ze klinken meer als items op een to-do lijst dan als werkelijke beloften.

Wat als je op een dag wakker zou worden en zou besluiten om je leven eens op een totaal andere manier te gaan leven? Het leven bestaat niet alleen maar uit regenbogen en vlinders. Het kan soms moeilijk zijn. Maar je bent al zover gekomen, dus de beste optie is je leven echt te laten tellen en voorwaarts te gaan vanuit waar je bent.

Bevrijd jezelf van alle negativiteit in de wereld. Bevrijd jezelf van de onwetenden, die je vertellen wat je wel en niet kunt. Beloof jezelf om vooruit te kijken, om vooruit te leven en om vooruit te komen. Met andere woorden, begin met het maken van een paar positieve beloften aan jezelf!

Maak deze beloften aan jezelf, en houd ze voor altijd. Zeg mij na: ‘Ik beloof…’

 
#1
…dat ik altijd opmerk hoe goed het leven is

Vier en waarder het leven dat je hebt. Waarder wie je bent. Het leven hoeft niet perfect te zijn om heerlijk te zijn. Tel je zegeningen, niet je problemen. Het kost niets om positief te zijn en het verandert de dingen zeker ten goede. Door jezelf te beloven dat je altijd kijkt naar de goede kant van het leven en er dankbaar voor te zijn, stel je jezelf automatisch in op vreugde.

 
#2
…dat ik stop met mezelf te vergelijken met anderen

Je hebt er niets aan om jezelf te zien als meer of minder dan iemand anders. Of het nu je buren, de een of andere beroemdheid of de mensen in je favoriete soap zijn, het vergelijken van jezelf met anderen geeft je meestal het gevoel dat je maar matig bent. Als je NU stopt met jezelf te vergelijken met anderen, is de enige persoon waarop je nog indruk hoeft te maken jij zelf.

 
#3
…dat ik altijd vriendelijk zal zijn tegen anderen

Open je geest voordat je je mond open doet. Laat een slecht humeur zich niet mengen met je woorden. Blijf rustig en ga eerst met je emoties om. Je zult alle tijd hebben om je stemming te veranderen, maar het zal moeilijk zijn woorden te herstellen die er verkeerd uit kwamen.

 
#4
…dat ik altijd vriendelijk zal zijn tegen mezelf

Wat zeg je tegen jezelf? Zijn het de inspirerende, troostende woorden die je tegen een vriendin zou zeggen? Of zijn het kleinerende opmerkingen of negatieve oordelen over jezelf? De manier waarop je tegen jezelf praat, heeft grote invloed op hoe jij je over jezelf voelt. Dus blijf bewust, en vraag jezelf af: ‘Als ik een vriendin had die altijd tegen mij zou praten zoals ik nu tegen mezelf praat, hoe lang zou die persoon dan mijn vriendin zijn?’

 
#5
…dat ik zal luisteren naar mijn lichaam en mijn geest

Als er iets mis is, schreeuwt je lichaam vaak harder dan je hoofd, maar hoor je het niet. Het is belangrijk om af te stemmen op tekenen van lichamelijke en geestelijke stress. Let op alle anders-dan-gewone symptomen zoals maagpijn, strakke spieren en terugkerende dromen. Beloof jezelf te letten op al die rode vlaggen.

 
#6
…dat ik niet zal toestaan dat een situatie mijn glimlach steelt

Neem in moeilijke tijden eens een moment om te pauzeren en om jezelf eraan te herinneren wie JIJ bent. Neem een momentje om na te denken over de dingen die echte en blijvende betekenis hebben in je leven. En lach dan over hoever je al bent gekomen. Iedereen kan gelukkig zijn in gemakkelijke tijden. Alleen iemand met een sterke ziel en met een echt hart kan een glimlach dragen in een moeilijke situatie. Het maakt niet uit hoe lang het duurt, het zal echt beter worden. Ga gewoon door. Uit moeilijke situaties groeien uiteindelijk de sterkste mensen.

 
#7
…dat ik mezelf met liefde en respect behandel

Als je van jezelf houdt, behandel je jezelf met evenveel liefde en respect als je beste vriendin. Je zult jouw tekortkomingen begrijpen en vergeven en je zult net zo lief zijn voor jezelf als voor de allerbelangrijkste mensen in je leven. Zelfliefde is een prioriteit als het gaat om een gelukkiger leven, maar het is een gewoonte die we het minst oefenen. Maak jezelf de belofte om liever te zijn voor de persoon die naar je terugstaart vanuit de spiegel.

 
Sharing is caring!
Hoe zit het met jou?
Welke van de bovenstaande beloften resoneert het meest met je?
Welke beloften wil je [of moet] te maken aan jezelf?
Deel je gedachten met ons hier beneden in het commentaarveld en reageer!!

Mirjam Stoffels

Intiatiefnemer van seven2success, schrijver van ‘Alle Kleine Geheimen tot Succes’, gastblogger voor TEDxRoermond, Project Eve en 365 dagen succesvol. In mijn missie om van seven2success hét kennisplatform te maken voor vrouwen, wil ik jou graag inspireren met al onze content! Volg ons op Facebook en Twitter! En wil jij ook andere vrouwen inspireren? Schrijf dan voor ons!

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

 
Goed artikel? Deel het met jouw vriendinnen!
Want: ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


vijf + 3 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>