De Perfecte Dag
in 7 Blokken

De Perfecte Dag in 7 Blokken

Weet jij wat het verschil maakt tussen een geweldige ondernemer en een gewone? Het verschil zit ‘m in de manier waarop zij met hun tijd omgaan.

 
Wanneer onderzocht en geïnterviewd, blijken de meeste grote en succesvolle ondernemers één ding gemeen hebben: ze zijn allemaal de regisseurs van hun dag en houden zich niet bezig met klakkeloos afhandelen van wat er door de wereld om hen heen op hun bordje wordt gegooid. Ze reageren op en werken met datgene wat zich voordoet, maar in hun eigen tijd en op hun voorwaarden. Ze delen allemaal hun dag op een specifieke manier in, zodat ze ‘De Perfecte Dag’ zelf creëren.

 
Een Perfecte Dag betekent helemaal niet dat alles wat op je pad komt perfect is. Het betekent ook niet dat alles wat er gebeurt ook gebeurt op de manier zoals jij wil. Het betekent wel dat je in staat bent om door te gaan, gecentreerd en geaard, ongeacht de effectballen die het Universum je op een dag toe kan werpen.

Om dat te kunnen doen, is de eerste stap te achterhalen wat voor jou een perfecte dag zou zijn. Dit geldt zowel voor werkdagen als persoonlijke dagen.

Laten we wel wezen: meestal zijn zelfstandig ondernemers bezig met jongleren van alles wat er op een dag op hun afkomt, gepland of zelf-toegebracht, met een enigszins onsystematische soort van buikgevoel-aanpak. Ik weet dat ik dat doe en soms werkt het en soms ook echt, echt niet!

Voor mij is De Perfecte dag in mijn bedrijf, een dag die de stempels ‘effectief, efficiënt en doelgericht’ erop heeft. Ik heb die zeker niet altijd, maar als ik ze wel heb, voelen ze een stuk beter!

Dus ik dacht ‘Laat ik eens uittekenen hoe mijn perfecte werkdag eruit ziet’ [persoonlijke dagen zien er toch iets anders uit] zodat jij ze misschien ook zo kunt indelen, of op zijn minst begint na te denken over het doelbewust creëren van perfecte werkdagen.

Eén dingetje voordat ik begin [ik moet eerlijk te zijn...]: ik heb zeker niet altijd dagen als deze, maar mijn doel is in ieder geval om ervoor te zorgen dat ik in een week meer van deze als van die reactieve dagen heb.

 
Blok #1
Tijd voor Mij en Spirit

06:00 tot 07:30 uur
Wakker worden, mijn yoga-oefeningen doen, een douche nemen, mediteren en mijn dagboek bijhouden.

 
Blok #2
Verbinding met mijn dochter

07:30 tot 09:00 uur
Ontbijten met mijn dochter, 15 minuten op de PowerPlate en mijn dochter naar school brengen.

 
Blok #3
Planning

9:00 tot 09:30 uur
Op kantoor plan ik mijn dag volgens mijn 6-punten productiviteitschema: ik plan zes taken die ik wil afhandelen die dag.

 
Blok #4
Productieve tijd

09:30 tot 13:00 uur
Ik ben een ochtendmens dus ik krijg het grootste deel van mijn werk gedaan in deze periode van de dag.

 
Blok #5
Lunch

13:00 tot 13:30 uur
Dit is de leukste tijd op kantoor. Ik krijg de kans om te lunchen met alle geweldige mensen in mijn team. We zitten rond de tafel en bespreken met elkaar wat er gebeurt is op elkaars afdelingen. In deze tijd ben ik ook beschikbaar voor het oplossen van problemen die mijn inbreng nodig hebben.

 
Blok #6
Tijd voor marketing

13:30 tot 16:30 uur
In dit tijdvak doe ik mijn best aan de telefoon. Hier plan ik gesprekken, interviews en conference calls. Dit is ook een goeie tijd als ik met iemand buiten onze tijdzone moet praten.

 
Blok #7
Administratie

16:30 tot 18:00 uur
Tot slot doe ik nog wat administratief werk en beantwoord ik mijn mails.

 
Zo, dat is ‘ie dus: mijn Perfecte [werk]Dag!

 

Sharing is caring!
Nu ben ik nieuwsgierig…
Wat maakt jouw werkdag tot De Perfecte Dag?
Deel jouw tips, oplossingen en wijsheid met ons in het commentaarveld hier beneden!
Dank je wel!

Vered Neta

Trainer, coach and schrijfster van ‘Financial Independence for Women’. Helpt persoonlijke, zakelijke en financiële doelen te bereiken. Ik ben mede-oprichter van Open Circles Academy en oprichter van Balanced Business Women. Het is mijn doel vrouwen te ondersteunen op hun weg naar bewuste miljonaires en leiderschap in hun vakgebied. Let’s connect op Facebook of volg mij opTwitter.

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

 
Interessant artikel? Deel het op Facebook, Google+ of retweet het.
Druk gewoon op de knoppen hieronder, zodat meer vrouwen ervan kunnen leren!

Want ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


6 − twee =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>