Goed Genoeg…
7 Redenen!

Goed Genoeg…  7 Redenen!

Het maakt niet uit wat iemand zegt of hoe je in het verleden behandeld werd, er zijn een genoeg redenen waarom je goed genoeg bent en waarom je het waard bent!

Misschien heb je een moeilijke jeugd gehad, die ertoe heeft bijgedragen dat je onzeker bent geworden, of misschien ben je zoveel obstakels in je leven tegen gekomen dat aan jezelf bent gaan twijfelen. Of misschien voel je grote druk om te presteren.

Misschien heb je het gevoel dat er iets mis is met je als je nog steeds single bent op een bepaalde leeftijd, niet een bepaald bedrag aan inkomsten hebt, geen rijk sociaal leven hebt of je niet op een bepaalde manier gedraagt in de aanwezigheid van anderen. De lijst is eindeloos…

Soms lijken we onder deze druk alle prachtige, unieke dingen over onszelf te vergeten. Soms verscheurt onze innerlijke criticus onze eigenwaarde zodanig, dat er niets meer overblijft dan ijs eten, voor de televisie hangen en slapen.

Dan is het NU tijd opnieuw te beginnen en verder te gaan. Schud je onzekerheden van je af, want je bent de moeite waard en je bent zeker goed genoeg. Zal ik eens zeven redenen opsommen waarom dat zo is? Jij bent goed genoeg…

 
#1
…omdat niemand het beter doet dan jij, omdat niemand het beter kan dan jij

JIJ gaat je eigen pad. Een van de redenen dat we worstelen met onzekerheid is dat we onze eerste acte vergelijken met andermans grote finale. We vergelijken ons altijd met andere mensen, en wees gerust: de mensen die alles lijken te hebben doen het ook! Vergeet wat anderen doen en hebben bereikt. Jij leeft jouw leven, je doorbreekt je eigen grenzen en stijgt boven jezelf uit om je beste leven te leven.

 
#2
…omdat je gewoon een goed mens bent

Je staat elke dag klaar op om je werk te doen, anderen te helpen, anderen respect te tonen en goede daden te verrichten. Je bent een geweldig persoon met goede bedoelingen en je doet altijd je best. Dat is wat telt!

 
#3
…omdat er meer goed is aan je dan er mis is met je

Deze krachtige reminder is geïnspireerd op één van mijn favoriete quotes van Jon Kabat-Zinn: ‘Totdat je stopt met ademhalen, er is meer goed met je dan er mis is met je.’ Onthoud dit wanneer je weer eens bezig bent in te zoomen op al je vermeende tekortkomingen. Er is zoveel om leuk te vinden aan jezelf, zoals het feit dat je leeft en ademhaalt en dat je in staat bent om op elk moment een nieuwe weg in te slaan.

 
#4
…omdat je precies bent waar je moet zijn

Soms vermijden we het om echt te ervaren waar we zijn, omdat we op basis van onze idealen de overtuiging hebben ontwikkeld dat we nog niet zijn waar we zouden willen zijn. Maar je bent op dit moment precies waar je moet zijn, om te daar te gaan waar je morgen naar toe wil gaan. Aanvaard, erken en waardeer waar je bent. Als je het moment in je armen sluit en vrede sluit met waar je bent, zal je reis naar iets nieuws zal veel vreedzamer, lonender en bevredigender zijn.

 
#5
…omdat je nog steeds hier bent en het probeert

Als je op dit moment geen andere verklaring kunt afleggen, heb je altijd deze nog: ‘Ik ben nog steeds hier om het te proberen!’ Wees positief, geduldig en volhardend. Hoe meer je het gevoel hebt dat je wil stoppen, hoe meer baat je erbij hebt om er nog meer positiviteit, geduld en volharding in te steken. Want de sterkste mensen zijn niet de mensen die altijd winnen, maar de mensen die niet opgeven als ze verliezen.

 
#6
…omdat je al zover gekomen bent

Focus op vooruitgang in plaats van op perfectie. Richt je aandacht op hoe ver je al bent gekomen in plaats van op hoe ver je nog hebt te gaan. Realiseer je dat het streven naar succes en de bereidheid om jezelf daarvoor volledig in te zetten al een prestatie op zich is, ongeacht hoe vaak je de mist in gaat. Geef jezelf een schouderklopje voor je inzet, voor de vooruitgang die je al hebt geboekt en dat je nu zover gekomen bent.

 
#7
…omdat jouw littekens het symbool zijn van je kracht

Schaam je nooit voor de littekens die leven bij je heeft achtergelaten. Een litteken betekent dat de pijn voorbij is en de wond dicht is. Het betekent dat je de pijn hebt overwonnen, een les hebt geleerd, sterker bent geworden en bent doorgegaan. Een litteken is het symbool van een triomf. Laat je niet door je littekens tegenhouden. Je kunt de littekens van je leven niet laten verdwijnen, maar je kunt wel de manier waarop je er tegenaan kijkt veranderen. Jouw littekens zijn een teken van jouw kracht!

 
Sharing is caring!
Het podium is voor jou…
Waardoor voel jij je wel eens ‘niet goed genoeg’? Hoe overwin je deze negativiteit?
Deel je wijsheid met ons hier beneden in het commentaarveld en reageer!!

Mirjam Stoffels

Intiatiefnemer van seven2success, schrijver van ‘Alle Kleine Geheimen tot Succes’, gastblogger voor TEDxRoermond, Project Eve en 365 dagen succesvol. In mijn missie om van seven2success hét kennisplatform te maken voor vrouwen, wil ik jou graag inspireren met al onze content! Volg ons op Facebook en Twitter! En wil jij ook andere vrouwen inspireren? Schrijf dan voor ons!

 

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

 
Goed artikel? Deel het met jouw vriendinnen!
Want: ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


vier + 4 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>