7 Richtlijnen
voor het Leven

7 Richtlijnen voor het Leven

We hebben twee grote motivators in het leven: we willen gelukkig zijn en we willen lijden vermijden. Dit zijn de twee belangrijkste drijfveren achter alles wat we denken, zeggen en doen.

Voor veel mensen geldt dat hoe meer ze geluk proberen na te jagen hoe onbereikbaarder het lijkt te worden. Waarom begrijpen we eigenlijk zo weinig van de oorzaken van ons geluk en de oorzaken van ons lijden? Ondanks tientallen jaren van vooruitgang, tonen wetenschappelijke studies aan dat er in al die jaren geen overeenkomstige verbetering van ons geluk is geweest. Eigenlijk triest, toch?

 
Hier zijn zeven richtlijnen voor het leven. Ze zetten aan tot actie. Het zijn tools waarmee je meer geluk in je leven kunt ervaren. Ze helpen je bewust te worden van hoe je denkt, wat je zegt en wat je doet. En ze helpen betekenis te geven aan het leven.

 
#1
Doe waar je blij van wordt

… en verspreid dat. Er is een wereld van verschil tussen het zoeken naar geluk en gewoon doen waar je blij van wordt. Doen waar je blij van wordt, gaat over luisteren naar je hart, opmerken wat jou werkelijk inspireert en herkennen van je doel. Een goed begin is even stil staan bij de vraag ‘Wanneer ben ik eigenlijk op mijn gelukkigst?’ Als jij doet waar je van houdt zul je bij jezelf nog talenten en creativiteit ontdekken, waarmee je ons allemaal kunt inspireren!

 
#2
Zorg voor je lichaam

‘Je lichaam is kostbaar. Het is ons mechanisme voor het ontwaken. Behandel het met zorg’ ~Buddha
Je krijgt maar één lichaam in dit leven, dus zorg er goed voor. Neem voldoende rust en slaap, let op je voeding en zorg voor voldoende lichaamsbeweging. Het is gewoon waar: als je tijd maakt voor gezonde gewoonten , zul je vanzelf die extra energie hebben die jouw stress verlaagt en die je door de uitdagingen van alledag helpt.

 
#3
Speel

Je hoeft het leven niet zo serieus te nemen! Wanneer jij jezelf minder serieus neemt, zul je beter in staat zijn om de humor in bepaalde situaties te zien, dat zilveren randje te vinden wanneer dingen niet zo lopen zoals jij wil en kun je gemakkelijker door de ups en downs van het leven navigeren.

 
#4
Wees dankbaar

Het zijn niet de gelukkig mensen die dankbaar zijn, het zijn de dankbare mensen die gelukkig zijn. Een ‘attitude of gratitude’ verbetert jouw mentale, emotionele en fysieke welzijn. Dankbaarheid verhoogt je energie en verandert je mentaliteit. Train jezelf dus om meer dankbaarheid te tonen. Doe dat niet af en toe, maar maak er een gewoonte van!

 
#5
Geef zonder verwachtingen

Wanneer je geeft, activeert dat gebieden in de hersenen die geassocieerd zijn met plezier, sociale verbinding en vertrouwen. Het creëert zo’n ‘warm glow’-effect. Altruïstisch gedrag maakt ook endorfines in je hersenen vrij. Die produceren het positieve gevoel dat bekend staat als de ‘helper’s high’. En net als andere ‘high’s', is ook dit verslavend. Geven maakt je gelukkig!

 
#6
Lach vaak

Wanneer jij lacht, lacht de wereld terug! Voor een glimlach hoef je niet veel na te denken. Het is een heel natuurlijke reactie waarmee je jouw geluk met anderen deelt. Lachen zorgt ook voor veel activiteit in je hersenen. Er is serieuze mind-body connectie, in je ventromediale prefrontale cortex om precies te zijn, en dat is [niet verrassend] het gebied waarin je hersenen geluk registreren.

 
#7
Vergeef en laat los

Niemand is puur slecht en iedereen heeft zijn eigen pijn, die de beslissingen die iemand neemt beïnvloedt. Dit maakt gedachteloos, ongevoelig of egoïstisch gedrag natuurlijk nog niet goed, maar het maakt het wel gemakkelijker te begrijpen. We zijn allemaal wel eens gedachteloos, ongevoelig of egoïstisch. En voor het overgrote deel doen we toch allemaal gewoon dag in dag uit ons best. Vergeven is nodig, want vergeving geeft je een kans om een beter mens te zijn.

 
Sharing is caring!
Hoe zit het met jou?
Wil jij nog iets aan bovenstaande lijst toevoegen?
Geef je commentaar hier beneden. Ik zou graag jouw richtlijnen voor het leven lezen!

Mirjam Stoffels

Intiatiefnemer van seven2success, schrijver van ‘Alle Kleine Geheimen tot Succes’, gastblogger voor TEDxRoermond, Project Eve en 365 dagen succesvol. In mijn missie om van seven2success hét kennisplatform te maken voor vrouwen, wil ik jou graag inspireren met al onze content! Volg ons op Facebook en Twitter! En wil jij ook andere vrouwen inspireren? Schrijf dan voor ons!

 

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

 
Goed artikel? Deel het met jouw vriendinnen!
Want: ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


− drie = 2

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>