7 Lifehacks
voor Succes

7 Lifehacks voor Succes

Een paar weken geleden schreef ik een blog over leven zonder spijt. In ‘De 100 Geheimen van Succesvolle Mensen’ schrijft David Niven:

‘Als je mensen vraagt waar ze het meest spijt van hebben in hun leven, focussen meer dan 8 van de 10 mensen zich op dingen die ze niet gedaan hebben, in plaats van dingen die ze wel deden.’

Jij wil graag succesvol zijn, maar je weet niet hoe. Je hebt alles over het succes van anderen gelezen. Je bent verdwaald geraakt in de wereld van de tips, trucs en cursussen voor succes. Geen ervan heeft gewerkt. Nu vraag jij je nog steeds af: ‘Wat is het nu dat ik mis?’

 
 
En je zoekt nog steeds. Je hebt uren geluisterd naar motiverende coaches die zeggen: ‘Geef nooit op!’ Je hebt het allemaal gedaan en niets werkt. Je hebt er genoeg van en je wil iets waar je nu meteen mee kunt beginnen. Je wil die ‘Geef nooit op’-speech niet meer horen…

Hier is de realiteit: succes zit binnenin je. Het zijn je dagelijkse gewoonten. Het is jouw ochtendroutine. Het is hoe jij jouw tijd besluit te besteden. Het begint in je geest en vanaf daar zetten je gedachten je aan tot acties. In jezelf geloven is noodzaak! En buiten dat, misschien dat deze zeven lifehacks je kunnen helpen:

 
#1
Leer emotionele creativiteit

Emotionele creativiteit, of empathie, is de ruggengraat van succes. Het vermogen om je in te kunnen leven, om jezelf in de schoenen van iemand anders te plaatsen, maakt je een succesvol mens. In het bedrijfsleven is het nodig om je in te leven in de situatie van je klanten, om ze te kunnen bedienen met wat ze willen. En voor het algemene nut: empathie maakt je gewoon een beter mens.

 
#2
Definieer jouw succes door geluk, niet door geld

Als je denkt dat succes het verdienen [of hebben] van heel veel geld is, zou die instelling je wel eens kunnen opbreken. Ten eerste, er is geen bal aan om rijk te zijn, als je niet in staat bent om te genieten. Ten tweede zul je meer kans hebben om rijk te worden als je doet waar je gelukkig van wordt. Zorg ervoor dat al je acties zijn gericht op gelukkiger worden en niet op rijk worden.

 
#3
Hecht meer waarde aan ervaringen dan aan bezittingen

Je leven is te waardevol om te verspillen aan het najagen van bezittingen. Sinds de dag dat we werden geboren, hebben we geleerd dat bezittingen gelijk staan aan geluk. Vind juist meer geluk door ervoor te kiezen ‘beter’ na te streven, in plaats van ‘meer’.

 
#4
Volg geen conventionele wijsheden

Conventionele wijsheid leidt tot conventionele resultaten. Per definitie staat conventionele wijsheid gelijk aan middelmatigheid. Het volgen van conventionele wijsheden betekent dat je altijd de massa zult volgen. Je zult nooit leiden. Je zult altijd dingen doen, nadat iemand anders het al gedaan heeft. Je zult reactief zijn, in plaats van proactief en innovatief.

 
#5
Maak familie jouw nummer één prioriteit

Van familie prioriteit #1 maken, lijkt vanzelfsprekend in momenten van crisis [je kind ziek is of één van je ouders heeft hulp nodig]. Maar in ons dag-in-dag-uit-leven raken we vaak verstrikt in de tirannie van alles wat dringend is. Door om te gaan met wat het leven je voorschotelt, staat je familieleven vaak op de automatische piloot en verval je in de dagelijkse routines waarin ieder zijn eigen ding doet. Stop daarmee! Maak tijd vrij voor de mensen waar je van houdt en creëer herinneringen samen.

 
#6
Blijf leren

Stop nooit met leren. Blijf op de hoogte van wat iedereen doet, wat iedereen heeft gedaan en hoe ze het deden. Zoek zo breed mogelijk naar kennis en inspiratie die je zou kunnen helpen. Denk nooit dat je niets meer kunt leren van anderen.

 
#7
Overwin de slechte dagen

Zelfs de meest succesvolle mensen hebben wel eens een slechte dag, maar ze zullen daarna weer opveren. Als je dag in een neerwaartse spiraal dreigt te raken, verwijder jezelf dan even van de situatie, zoek aarding, en bepaal daarna kalm wat er in je macht ligt het tij te doen keren. Goed aarden heeft veel positieve voordelen voor je gezondheid en geeft je de mogelijkheid om van buiten naar de situatie te kijken, waarna je weer vooruit kunt kijken en zelfs de slechtste dag kunt overwinnen.

 
Sharing is caring!
Hoe zit het met jou?
Wil jij nog iets aan bovenstaande lijst toevoegen?
Geef je commentaar hier beneden. Ik zou graag jouw lifehacks voor succes lezen!

Mirjam Stoffels

Intiatiefnemer van seven2success, schrijver van ‘Alle Kleine Geheimen tot Succes’, gastblogger voor TEDxRoermond, Project Eve en 365 dagen succesvol. In mijn missie om van seven2success hét kennisplatform te maken voor vrouwen, wil ik jou graag inspireren met al onze content! Volg ons op Facebook en Twitter! En wil jij ook andere vrouwen inspireren? Schrijf dan voor ons!

 

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

 
Goed artikel? Deel het met jouw vriendinnen!
Want: ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


8 + vier =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>