Standvastig:
7 Acties

Standvastig: 7 Acties

Zit jouw vakantie er al op of heb je nog een paar dagen, misschien een dikke week? Ben je al weer teruggekeerd naar de waanzin van alledag?

Voor sommigen van ons voelt de waanzin van alle dag alsof alles uit elkaar valt. Misschien heb je te maken met ziekte of met dierbaren die ziek zijn. Misschien betekent de waanzin van alledag voor jou teruggaan naar financiële en zakelijke onrust.

Wanneer het leven voelt alsof het uit elkaar valt, zou het eigenlijk best wel eens perfect in elkaar kunnen vallen en dat is waarom het zo ongemakkelijk voelt. Wat er op dit moment allemaal gaande is in je leven, dient jou misschien op een manier die je nu nog niet kunt begrijpen.

Mensen of omstandigheden kunnen je soms breken. Maar als je gefocust blijft, je hart open laat voor liefde en gewoon doorgaat met de ene voet voor de andere te zetten, kun je alle brokstukken herstellen, weer opbouwen, en er sterker en gelukkiger dan ooit uitkomen.

Hier zijn zeven acties om kracht te vinden wanneer alles mis lijkt te gaan.

 
#1
Accepteer de realiteit van wat is volledig

Je kunt geen vrede vinden door het leven te vermijden. Zie elke ervaring als een uitdaging voor de groei, in plaats van het te vermijden. Het zal je ofwel precies geven wat je wil of het zal je duidelijk maken wat de volgende stap is. Je kunt lawaai, uitdagingen en hard werken niet uit de weg gaan in je leven. Vrede en rust vinden in het leven betekent rustig blijven in je hart tijdens al die onrust. Het gaat over het loslaten van het beeld in je hoofd over hoe de dingen zouden moeten zijn en de realiteit van wat is accepteren.

 
#2
Onthoud dat alles in het leven tijdelijk is

Elke keer als het regent, stopt het ook weer een keer met regenen. Elke keer als je je pijn doet, genees je ook weer. Na duisternis is er altijd licht. Daar word je elke ochtend aan herinnerd, maar maar al te vaak vergeet je het weer en kies je er in plaats daarvan voor om te geloven dat het altijd nacht zal blijven. Dat is niet zo. Niets duurt eeuwig.

 
#3
Zet ondanks alles nog een stap… en nog een

Wat succesvolle mensen van alle anderen onderscheidt, is doorzettingsvermogen. We willen te vaak snelle resultaten. Leer de schoonheid van inspanning, geduld en doorzettingsvermogen te waarderen. Onrust leidt uiteindelijk vaak tot een doorbraak. Elk fout, elke pijn of verlies bevat zijn eigen oplossing, zijn eigen subtiele les. Uiteindelijk komt alle goeds tot degenen die geduldig zijn… tijdens hun harde werken aan wat ze het meest uit het leven willen halen.

 
#4
Blijf positief

Laat negativiteit geen bezit van je nemen. Misschien is er geen enkele aanwijsbare reden om positief te zijn vandaag, maar je hoeft ook helemaal geen goede reden te hebben. Positief blijven is een strategie, geen reactie. De beste tijd om positief te blijven, is precies wanneer alles om je heen niet zo positief is.

 
#5
Focus op kleine stappen

Wanneer je instant succes zoekt [grote, snelle oplossingen] maak je het leven onnodig pijnlijk en frustrerend. Wanneer je ervoor kiest om elk moment te zien als een kans om een kleine, positieve investering in jezelf te doen, dan komt de beloning uiteindelijk vanzelf. Wanneer niets goed lijkt te gaan, kan zelfs de kleinste positieve verandering een groot verschil maken. Kleine stappen, kleine sprongen en kleine correcties [zeer kleine, blijvende veranderingen] zorgen ervoor dat je er komt, hoe dan ook.

 
#6
Waardeer de kleine dingen

Je mag misschien nog niet hebben wat je wil, maar je hebt nog steeds meer dan genoeg om nu te waarderen. Laat je verlangen naar wat je wil dat wat je hebt niet bederven. Positief blijven in een negatieve situatie is een teken van leiderschap en kracht. Glimlach en waarder je leven. Wees dankbaar voor de gewone, eenvoudige, en toch niet-zo-kleine cadeautjes in je leven. Wat als je morgen wakker wordt met alleen de dingen waarvoor je vandaag dankbaar bent?

 
#7
Geef jezelf de aandacht die je verdient

Negeren van je eigen gevoelens en emoties en je ertegen verzetten is schadelijk voor je. Het leidt tot stress, ziekte, verwarring, misschien zelfs tot een donkere depressie. Jij bent de moeite waard. Je ademt en daarom ben je van belang. Je gedachten doen ertoe. Je gevoelens doen ertoe. Jouw stem telt. Wees wie je bent en leef je waarheid, met of zonder goedkeuring of toestemming van anderen. Zelfs als mensen het niet waarderen. Zelfs als ze zich er ongemakkelijk door voelen. Zelfs als ze ervoor kiezen om te vertrekken. Kies ervoor om heel veel ruimte in je eigen leven in te nemen. Kies JOU!

 
Sharing is caring!
Jouw beurt…
Wat helpt jou om gemotiveerd te blijven als je gestrest bent?
Is er iets positiefs dat jij gedachten houdt wanneer alles verkeerd lijkt te gaan?
Laat beneden een reactie achter en deel je wijsheid!

Mirjam Stoffels

Intiatiefnemer van seven2success, schrijver van ‘Alle Kleine Geheimen tot Succes’, gastblogger voor TEDxRoermond, Project Eve en 365 dagen succesvol. In mijn missie om van seven2success hét kennisplatform te maken voor vrouwen, wil ik jou graag inspireren met al onze content! Volg ons op Facebook en Twitter! En wil jij ook andere vrouwen inspireren? Schrijf dan voor ons!

 

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

 
Goed artikel? Deel het met jouw vriendinnen!
Want: ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


zeven − 6 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>