7 Wetten voor
Top Vrouwen

7 Wetten voor Top Vrouwen

Al meer dan 20 jaar werk ik met vrouwen. Ik heb al zoveel getalenteerde, briljante vrouwen gezien. Zoveel! Toegewijde, getalenteerde en grote vrouwen.

 
Ben jij één van zulke vrouwen? Klinkt je dit bekend in de oren?

Of ben jij je nog steeds niet bewust van je eigen grootheid? Heb je nog steeds het gevoel dat je er gewoon nog niet klaar voor bent en dat je nog iets meer te leren hebt voordat je de volgende stap kunt zetten, de volgende promotie zult krijgen, het volgende niveau zult bereiken?

 
 
Focus jij je nog steeds op waarvoor je nog niet gekwalificeerd bent, in plaats van waarvoor je dat wel bent? Wacht je nog steeds op iemand die jou goedkeurt, iemand die jou zal bevorderen of iemand die eindelijk ontdekt hoe groot je bent?

Het is tijd dat je naar voren stapt. Dat je bezit neemt van jouw eigen grootsheid. Er is in de geschiedenis nog nooit een betere tijd geweest voor vrouwen om naar voren te stappen dan vandaag.

Hier zijn zeven wetten om bezit te nemen van je eigen grootsheid en om die de wereld in te brengen:

 
#1
Doe een belofte aan jezelf

Niemand anders creëert het leven waar jij van droomt voor jou. Niemand weet precies wat dat is of zal het ooit volledig begrijpen. Als je eenmaal jouw eigen pad naar die droom begint te lopen, zullen fantastische mensen opdagen om je onderweg te ondersteunen. Dit is JOUW leven. Doe jezelf de belofte dat je onderweg je eigen beste vriendin zult zijn.

 
#2
Visualiseer het

Hoe ziet jouw droomleven eruit? Welke carrière of eigen bedrijf lijkt zo ongelooflijk voor je dat het bijna misdadig is om het niet te hebben? Welke droom sta jij jezelf niet toe om zelfs maar te overwegen, omdat hij te onrealistisch, levendig, of krankzinnig lijkt? Visualiseer het. Dat is het begin van het uiteindelijk bereiken.

 
#3
Daag die stem uit

Daag dat stemmetje uit dat jou steeds vertelt dat je er nog niet klaar bent. Ik weet het, ik weet het, je zult altijd kunnen bewijzen dat je meer moet leren en je beter moet voorbereiden. Dat is namelijk wat jou zo groot maakt, die hoge standaard. Je ziet elke manier waarop je nog beter gekwalificeerd zou kunnen worden. Je weet precies welk deel van je idee nog niet geperfectioneerd is. Maar dat is het probleem: terwijl jij wacht tot je er klaar voor bent, meer ervaring hebt opgedaan, broedt op jouw ideeën, zullen je vrienden [in de regel vijf] promotie krijgen, loonsverhoging krijgen, en hun ideeën tot leven zien komen in de wereld. Ze zijn er echt niet meer klaar voor dan jij, misschien zelfs minder. Spring nu in het spel en speel voluit. Ontdek onderweg hoe klaar je ervoor bent.

 
#4
Stop te wachten op goedkeuring

Als je risico’s neemt, zul je soms een staande ovatie krijgen, en soms zullen mensen tomaten gooien. Denk aan een leider of innovator die je bewondert en je zult zien dat ze zowel enthousiaste fans als harde critici hebben. Denk Apple. Wen aan het feit dat je soms wint en soms verliest. Maak je klaar om te worden geprezen én bekritiseerd, om een telefoontje terug te krijgen en om genegeerd te worden. Werk aan het loslaten van de behoefte om geliefd te zijn en bekend te staan als ‘een aardig persoon’.

 
#5
Geef jezelf toestemming om te leiden

Wacht niet tot je wordt geprezen, goedgekeurd of gevalideerd. Wacht niet tot iemand jou toestemming geeft om te leiden. Wacht niet tot iemand je uitnodigt om je stem te laten horen. Niemand zal je ontdekken. Nou, uiteindelijk wel, maar paradoxaal genoeg pas nadat jij moedig en consequent in jouw rol van leider bent gestapt, je stem hebt laten horen en dingen hebt gedaan waarvoor je doodsbang was.

 
#6
Feedback is gewoon een mening

De meeste grootse vrouwen zijn bescheiden en staan open voor begeleiding. Ze willen graag feedback en advies. Prima, maar besef ook dat sommige mensen je niet begrijpen [vaak omdat je dingen zegt die nieuw en hun tijd vooruit zijn]. Sommige mensen zullen het niet leuk vinden wat je zegt. Sommigen zullen zich bedreigd voelen. Sommige mensen willen jouw ideeën in hun eigen voordeel gebruiken. Dus luister zorgvuldig naar feedback. Kies eruit wat voor jou relevant is. Test het advies en evalueer de resultaten, in plaats van het blindelings te volgen.

 
#7
Geef andere grote vrouwen erkenning

Laat ze weten welke grootheid je in hen ziet en waarom ze zo speciaal zijn. Daag ze uit naar voren te stappen en bezit te nemen van hun eigen grootsheid. Laat hen weten dat ze er klaar voor zijn. Creëer een community met krachtige vrouwen om je heen die je zullen steunen!

 
Sharing is caring!
Nu is het jouw beurt…
Deel met ons hoe jij in jouw grootsheid stapt.
Deel het met ons in het commentaarveld hier beneden!

Dank je wel!

Vered Neta

Trainer, coach and schrijfster van ‘Financial Independence for Women’. Helpt persoonlijke, zakelijke en financiële doelen te bereiken. Ik ben mede-oprichter van Open Circles Academy en oprichter van Balanced Business Women. Het is mijn doel vrouwen te ondersteunen op hun weg naar bewuste miljonaires en leiderschap in hun vakgebied. Let’s connect op Facebook of volg mij opTwitter.

 

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

 
Interessant artikel? Deel het op Facebook, Google+ of retweet het.
Druk gewoon op de knoppen hieronder, zodat meer vrouwen ervan kunnen leren!

Want ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


4 + zeven =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>