Go With the Flow
in 7 Stappen

Go With the Flow in 7 Stappen

Herken je dit misschien? Je hebt de perfecte ochtendroutine. Zo gestructureerd dat je altijd op tijd bent en dat je jouw dag rustig kunt beginnen. En dan gaat de verwarmingsketel stuk en sta je onder een ijzig koude douche…

Je wordt boos. Je bent teleurgesteld, omdat je ochtendroutine in het honderd loopt. Je bent gestrest en dit drukt een stempel op je dag omdat je de rest van de dag gefrustreerd blijft.

Niet de allerbeste manier om met de dingen des levens om te gaan, of wel? En toch, als we eerlijk zijn, hebben de meeste van ons een probleem met dingen die onze routine verstoren, met mensen die veranderen wat we gewend zijn, met het leven zoals het loopt op het moment dat het niet loopt zoals het altijd loopt.

Hoeveel structuur we ook creëren in ons leven, hoeveel goede gewoonten we hebben, er zullen altijd dingen gebeuren die we niet kunnen controleren. En als we het toelaten, dan kunnen deze dingen een enorme bron van woede, frustratie en stress zijn. De meest eenvoudige oplossing: ‘Go with the Flow’.

‘Niemand weet waar we zullen eindigen. Drijf met de stroom mee, als het leven van richting verandert’
~Katrina Kaif

Wat is ‘met de stroom meedrijven’? Het is aanvaarden van verandering zonder boos of gefrustreerd te raken. Het is nemen wat het leven je toebedeelt, in plaats van te proberen om het leven precies te vormen zoals jij wil. Het is limonade maken van citroenen. Meegaan met de universele stroom is de sleutel tot je leven. De puzzel zal op zijn plaats vallen.

Leer om je innerlijke Flow aan te boren, zodat je recht kunt blijven staan, letterlijk of figuurlijk, waar je ook bent. Hier zijn zeven eenvoudige stappen hoe dat te doen!

 
#1
Realiseer je gewoon dat je niet alles kan controleren

Op een bepaald niveau weten we dat allemaal wel, maar de manier waarop we denken, handelen en voelen is vaak in tegenspraak met deze fundamentele waarheid. Je kunt gewoon niet alles controleren binnen die kleine invloedssfeer die je hebt in het grotere geheel. Veel dingen liggen gewoon buiten jouw invloedssfeer. In het bovenstaande voorbeeld, je hebt best controle over je ochtendroutine, maar soms zullen er dingen gebeuren die ervoor zorgen dat je routine anders loopt. Mensen worden ziek, ongelukjes gebeurt, telefoontjes komen binnen. De eerste stap is je realiseren dat deze dingen van tijd tot tijd nu eenmaal gebeuren. Niet kunnen gebeuren, maar zullen gebeuren. Accepteer dat er dingen zullen gebeuren, die elk aspect van je leven zullen beïnvloeden, en leer dat te accepteren, of je zult je constant gefrustreerd voelen.

 
#2
Word bewust

Je kunt niets veranderen als je je er niet bewust van bent. Word een waarnemer, een zelf-onderzoeker. Wees je bewust wanneer je boos wordt en waarom je boos wordt, zodat je er iets aan kunt doen.

 
#3
Haal adem

Wanneer je voelt dat je boos of gefrustreerd raakt, haal dan diep adem. Neem een paar ademteugen. Zuurstof stroomt door je aderen, je hart kalmeert, en je begint een diep gevoel van vrede en rust te voelen. Je drukke geest kalmeert. Als je dit op zichzelf oefent en beheerst, dan ben je al een lange weg gekomen.

 
#4
Verkrijg perspectief

Net als in de film: doe een stap terug en zoom uit. Dit helpt altijd. Stap terug, adem diep in en denk na over de situatie of persoon waar je mee te maken hebt. Is het echt zo slecht of vertel je jezelf verhalen die je opvattingen over de kwestie negatief beïnvloeden? Zal dit je echt over 6 maanden of zelfs een jaar vanaf nu nog in de weg zitten? Je zult merken dat de dingen echt niet zo slecht zijn als jij jezelf voorhoudt. Je hebt het vast al eerder gehoord: ‘Laat de kleine dingen voor wat ze zijn.’

 
#5
Lach

Wij nemen onszelf en het leven veel te serieus. Vooral de controle-freaks en perfectionisten onder ons, die te hard proberen. Zie de dingen eens als grappig, in plaats van frustrerend en lach om de absurditeit van de situatie. Dat vereist een zekere onthechting. Je kunt lachen om een situatie als je erbuiten staat, maar niet als je er middenin zit. En die onthechting is best een goede zaak. Studies hebben aangetoond dat lachen goed is voor de gezondheid, voor je hart en voor je ziel. Je zult langer leven en het leven weer met je hart omarmen.

 
#6
Accepteer verandering en onvolmaaktheid

Als alles is zoals we willen, willen we dat het nooit meer veranderd. Als dingen altijd hetzelfde blijven, creëert dat een mate van stabiliteit in ons leven en dat zorgt voor die comfortabele zone. Maar dingen zullen veranderen. Dat is een feit van het leven, dus je kunt maar beter veranderingen accepteren en het leven nemen zoals het komt. Aanvaard dat de wereld voortdurend verandert, en je wordt automatisch een deel van die verandering. Geniet van de nieuwigheid in je leven en bekijk het positief. Welke nieuwe deuren zijn er voor je open gegaan? Wat is er allemaal mogelijk?

 
#7
Geniet van het leven als een stroom van verandering, chaos en de schoonheid

Probeer de wereld eens te zien in zijn perfectie zoals hij is, in plaats van te streven naar verandering om een perfecte wereld te creëren. Je weet toch dat perfectie slechts een mythe is, hè? De wereld is rommelig, chaotisch, pijnlijk, verdrietig, vies… en helemaal perfect. De wereld is mooi zoals ‘ie is. Het leven is niet statisch, maar het is een stroom van verandering, blijft nooit hetzelfde, wordt steeds chaotischer, en blijft mooi. Er zit schoonheid in alles om ons heen, als we het gewoon kunnen zien als goed zoals het is.

 
Sharing is caring!
En jij?
Hoe blijf jij in de Flow van het leven?
Laat hier beneden een reactie achter en deel je wijsheid met ons!

Mirjam Stoffels

Intiatiefnemer van seven2success, schrijver van ‘Alle Kleine Geheimen tot Succes’, gastblogger voor TEDxRoermond, Project Eve en 365 dagen succesvol. In mijn missie om van seven2success hét kennisplatform te maken voor vrouwen, wil ik jou graag inspireren met al onze content! Volg ons op Facebook en Twitter! En wil jij ook andere vrouwen inspireren? Schrijf dan voor ons!

 

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

 
Goed artikel? Deel het met jouw vriendinnen!
Want: ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


− 6 = drie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>