Geluk Verspreiden:
7 Manieren

Geluk Verspreiden: 7 Manieren

Ik was een vrolijk kind. Wist zeker dat ik wereld zou veroveren! De werkelijkheid kwam binnen toen mijn ouders gingen scheiden. Ik was 12 en heb mijn vader nooit meer gezien.

Daarna ging ik door de dagen met een donkere wolk van zelfmedelijden boven mijn hoofd. Al mijn enthousiasme en positiviteit waren verdwenen. Ik heb mijn middelbare schooltijd vooral in woede en opstandigheid doorgebracht. Daarna kwam ik in de ratrace en leefde ik het leven vanuit een negatieve houding.

Zo’n 10 jaar geleden las ik ergens: ‘Als jij je realiseert hoe krachtig jouw gedachten zijn, dan zou je nooit meer één negatieve gedachte denken’. Ik raakte gefascineerd door die filosofie, draaide mijn leven om en begon te focussen op het positieve.

Ik werd me meer bewust van de impact die onze gedachten op ons hebben en de impact die we hebben op elkaar door onze interacties. Ik realiseerde me dat elke keer als we praten met iemand, of het nu een familielid, een vriendin, of de caissière in de winkel is, we een prachtige gelegenheid hebben om hun stemming te verbeteren en hun dag op te fleuren.

Het is mijn missie en mijn dagelijkse intentie geworden om geluk te verspreiden, te beginnen met mijn eigen gedachten en daden.

 

‘Verspreid liefde waar je ook gaat.
Laat niemand naar je toe komen zonder dat hij gelukkiger weggaat.’

~Moeder Teresa

 
Word je bewust van je positieve voetafdruk. Hier zijn zeven eenvoudige manieren om je te helpen jouw eigen positiviteit te verhogen. Implementeer ze in je dagelijkse routine en binnenkort zal de magie gebeuren!

 
#1
Geef een oprecht compliment

Zoek naar minstens één ding waarover je een oprecht compliment kunt geven, wanneer je met iemand praat! Misschien de kleding van iemand, of misschien heeft h/zij in het verleden iets voor je gedaan wat je echt waardeerde. Laat mensen weten wat je mooi vindt aan hen!

 
#2
Verras
!
Verras de mensen die je liefhebt met bloemen, kleine cadeautjes, vriendelijke woorden, hulp, een knuffel, of met dat oprechte compliment.

 
#3
Wees een held

Sta in de bus je stoel af aan die moeder die worstelt met die kinderwagen. Of help in de supermarkt die bejaarde mevrouw die niet kan vinden wat ze nodig heeft. Neem even de tijd om de mensen om je heen, die eruit zien alsof ze een beetje hulp kunnen gebruiken, te helpen. Dat zijn karmapunten en jouw vriendelijkheid zal vast 10-voudig bij je terugkomen.

 
#4
Doe je best om positief te denken

Je gedachten worden woorden en vervolgens daden, dus het is belangrijk dat je ze observeert en ze verstandig kiest. Je gedachten zijn als bloemzaadjes. Ze kunnen ofwel geluk of verdriet verspreiden. De keuze is aan jou!

 
#5
Verspreid goedaardige roddels

Hoewel velen van ons ervan houden om over anderen te praten als ze niet in de buurt zijn, betekent dat nog niet dat het gesprek negatief moet zijn! Zoek eens een manier om lieve roddels te verspreiden, als je over andere praat. Benoem iets wat ze voor je hebben gedaan, of een prestatie die ze hebben bereikt. Dit soort roddels verspreiden, is een geweldige manier om mensen naar het positieve in anderen te laten kijken! Het is ook de enige soort roddel waarvan niemand erg vindt als het bij je terugkomt!

 
#6
Luister met al je aandacht

Het klinkt zo eenvoudig, maar toch zijn weinig mensen er echt goed in. Geef jouw volledige aandacht aan de persoon met wie je praat. Het kan je hele kijk op die persoon veranderen en vice versa. Dat maakt twee gelukkige mensen!

 
#7
Lach… veel!

Dit is de gemakkelijkste methode ooit, om jouw eigen dag op te vrolijken en geluk om je heen te verspreiden. Wacht niet met gelukkig zijn, denk aan iets goeds in je leven, glimlach, en kijk wat er gebeurt.

 
Sharing is caring!
En jij?
Hoe verspreid jij geluk om je heen?
Laat hier beneden een reactie achter en deel je wijsheid!

Mirjam Stoffels

Intiatiefnemer van seven2success, schrijver van ‘Alle Kleine Geheimen tot Succes’, gastblogger voor TEDxRoermond, Project Eve en 365 dagen succesvol. In mijn missie om van seven2success hét kennisplatform te maken voor vrouwen, wil ik jou graag inspireren met al onze content! Volg ons op Facebook en Twitter! En wil jij ook andere vrouwen inspireren? Schrijf dan voor ons!

 

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

 
Goed artikel? Deel het met jouw vriendinnen!
Want: ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


+ 1 = zeven

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>