Innerlijke Kracht:
7 Manieren

Innerlijke Kracht: 7 Manieren

Jij bent zo krachtig! Wist je dat jij binnenin je een verborgen reservoir hebt? Een reservoir van grenzeloze kracht? Zo sterk dat het wonderen kan laten gebeuren. Zo krachtig dat het zorgt voor gezondheid, energie. Nou, dat is zo…

Als je jouw innerlijke kracht kunt aanboren en een kanaal kunt creëren om hem naar buiten te laten stromen, dan heeft dat een positieve invloed op jouw charisma en dat maakt je mooi van binnenuit. Het geeft je gesproken woorden meer kracht. Als je die speciale energie loslaat, dan zul je ook alle negativiteit bezweren.

Om dit krachtige aspect van jezelf [opnieuw] te laten ontwaken, moet je openstellen voor je meest innerlijke kern.

 
Neem de tijd om stil te zitten, om gewoon ‘te zijn’ en om rustig af te dalen in je eigen geest. Leer jouw authentieke zelf kennen. Het is net zo simpel als het je bewust worden van wat er in je diepste zelf gebeurt.

De volgende zeven methodes zullen je helpen om een directe verbinding te maken en de dialoog aan te gaan met je innerlijke zelf:

 
#1
Centeren

Centeren is een krachtige techniek die je weer snel in balans brengt. Vaak is je energie versnipperd. Je voelt je angstig en uit balans. Langere tijd ‘ongecenterd’ blijven, is heel vermoeiend. Centeren geeft je al jouw energie terug. Centeren geeft je al jouw innerlijke kracht terug. Gebruik je ademhaling om snel te kunnen centeren. Sluit je ogen en adem drie tellen in. Houd je adem drie tellen vast en adem in drie tellen uit. Probeer na een paar ademteugen de duur van je ademhaling te verlengen, zodat je ademhaling meer en meer vertraagt. Dit proces kan al in minder dan een minuut effect hebben.

 
#2
Aarden

Neem een moment om met je voeten iets breder dan heupbreedte te gaan staan. Visualiseer je lichaam als een boom, met je romp als de stam en je voeten als de wortels. Richt je aandacht op je kern en scan je benen totdat je jouw voeten bereikt. Richt je aandacht op de grond onder je voeten en voel de kracht van je lichaam. Voel je innerlijke kracht.

 
#3
Meditatie

Mediteer dagelijks om innerlijk bewustzijn te verkrijgen. Sluit je ogen en sluit alle afleiding buiten, adem normaal, blijf ontspannen en keer je geest dan diep naar binnen, in jezelf. Doe dit dagelijks totdat je vertrouwd bent met de oefening. Het zal je snel helpen je gedachten tot rust te brengen, je helderheid van denken verhogen en je zult je gewaar worden van de grootse diepte van je eigen denkprocessen.

 
#4
Visualiseren

Visualiseer en maak het daarmee echt. Verkrijg toegang tot je onderbewustzijn. Mentale visualisaties geven kracht. Gebruik je geest om beelden te creëren die dan op de een of andere slimme manier werkelijkheid worden. Visualiseer alle resultaten die je wil bereiken. Zie alle resultaten voor je geestesoog. Deze visualisatie zal ertoe uiteindelijk toe leiden dat al je wensen werkelijkheid worden Ontgrendel deze mentale magie.

 
#5
Geloof het gewoon

Zit je gevangen in je eigen ongeloof in jezelf? De sleutel tot het ontsluiten van jouw ware kracht is om gewoon echt te geloven dat je die kracht hebt. Velen van ons zijn het slachtoffer van diepgewortelde overtuigingen uit ons verleden. Maar je verleden is niet gelijk aan je toekomst. Je verleden zegt op dit moment helemaal niets over jouw potentieel. Geloof gewoon in je eigen kracht en je zult hem vinden!

 
#6
Positieve verwachtingen

Focus je geest elke ochtend, terwijl je nog in die half-slaap-modus zit, op het geluk van wakker worden in een nieuwe dag, levend en wel. Concentreer je even op de positieve resultaten die je vandaag zou willen bereiken. Stel je voor dat je alleen maar goed nieuws hoort en dat er alleen maar goede mensen je leven binnenwandelen. Op deze manier komen er alleen maar goede resultaten voort uit al je acties.

 
#7
Begin gewoon

Het meest simpele antwoord op de vraag hoe je je innerlijke kracht kunt ontgrendelen, is gewoon stoppen weerstand te bieden en te beginnen. Elke dag krijg je de keuze. Je kunt ofwel je innerlijke kracht verbergen onder een berg angst, spijt en excuses, of je kunt hem gewoon gebruiken. De beste manier is dus gewoon om nu die bewuste keuze te maken, om de rest van vandaag af te maken als je allerbeste zelf. De wereld heeft jouw capaciteiten en talenten gewoon nodig!

 
Sharing is caring!
En jij?
Heb jij toegang tot jouw innerlijke kracht?
Als je, hoe heb je die bereikt?
Als nee, welke van bovenstaande methodes zou je meer kunnen gebruiken?
Laat hier beneden een reactie achter en deel je wijsheid met ons!

Mirjam Stoffels

Intiatiefnemer van seven2success, schrijver van ‘Alle Kleine Geheimen tot Succes’, gastblogger voor TEDxRoermond, Project Eve en 365 dagen succesvol. In mijn missie om van seven2success hét kennisplatform te maken voor vrouwen, wil ik jou graag inspireren met al onze content! Volg ons op Facebook en Twitter! En wil jij ook andere vrouwen inspireren? Schrijf dan voor ons!

 

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

 
Goed artikel? Deel het met jouw vriendinnen!
Want: ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


een + 2 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>