7 Voordelen van
Stilte

7 Voordelen van Stilte

G eluid, vooral harder dan 30 decibel, wordt geassocieerd met hoge bloeddruk, angst en stress. Veel mensen komen ‘s ochtends uit bed, nemen een douche, koffie en zetten het nieuws aan om zo een nieuwe dag vol stress te beginnen.

Stilte is als het opladen van je telefoon… je geest heeft het ook nodig om op te laden, en hij laadt meer op in een paar momenten van stilte dan tijdens je slaap.

In stilte en alleen kan je ziel naar je hart luisteren met je spirituele oor. Het hart weet alles en die ‘kleine zachte stem’ kun je alleen horen in die serene momenten van alleen zijn in stilte.

Hier zijn zeven voordelen van stilte:

 
#1
Stilte verfrist de ziel

Dagelijkse routines vragen continu veel energie. Zoveel energie dat jouw spirituele weerstand laag is. Regelmatig een moment van stilte en alleen-zijn, geeft je ziel zijn evenwicht terug, vervult met nieuwe energie en vitaliteit.

 
#2
In stilte vind je jezelf

In stilte vind je jezelf terug, temidden van alle waanzin. Vooral als je het druk hebt, voel je je soms meer een drukke werkbij die achter de feiten aanholt dan een mens. Stilte helpt je om je weer mens te voelen!

 
#3
Stilte herstelt je ziel

Slechte gewoonten en destructief gedrag zijn tekenen van een innerlijke leven dat uit balans is. Een time-out in stilte geeft je hart de kans om de ziel te kalibreren en het evenwicht en de innerlijke orde te herstellen. Je zult verbaasd zijn hoe een evenwichtige innerlijke wereld je uiterlijke wereld zal veranderen.

 
#4
Stilte geneest de ziel

Niemand gaat door het leven zonder gewond te raken. De ergste pijn is de pijn die je niet toestaat om te genezen. Gewicht dat je decennia meezeult en dat je innerlijke vrede vernietigd. Stil worden zal ervoor zorgen dat je jouw diepe pijn kunt bekijken, hem naar de oppervlakte brengen als dat nodig is, met het oog op blijvende genezing.

 
#5
Stilte laat je luisteren

Een rumoerig leven is een leven van afleiding en maakt je doof voor de stem van je hart. Wanneer je leven is volgepropt met activiteiten, blijft je ziel achter om te worden beïnvloed door wat maar wil en wie maar wil. Wat jouw tijd beheerst, beheerst je leven. In een constante interne dialoog met je hart blijven, is essentieel om jouw doel in het leven te begrijpen. Luister naar je hart.

 
#6
Stilte brengt duidelijkheid

Regelmatige stilte zal je voortdurend vervullen met de unieke liefde en vreugde van het hart. Op een bepaalde manier is het als naar thuis bellen en elke keer neemt je hart de telefoon op en en herinnert je eraan wie je bent, waar je thuishoort, waar je vandaan komt en waar je naartoe gaat. Stilte brengt deze duidelijkheid.

 
#7
Stilte is gezond

Niet alleen voor je ziel, maar voor je hele lichaam. Het verbetert je immuunsysteem en je hersenchemie. Stilte vermindert stress, doodsoorzaak nummer één in de wereld. Stilte helpt om hart- en vaatziekten en beroertes te voorkomen. Stilte verzacht pijn. Stilte maakt gelukkiger!

 
Sharing is caring!
Hoe zit het met jou?
Breng jij dagelijks een tijd in stilte door? Zo ja, hoe helpt jou dit in het leven?
Laat hier beneden een reactie achter en deel je wijsheid met ons!

Mirjam Stoffels

Intiatiefnemer van seven2success, schrijver van ‘Alle Kleine Geheimen tot Succes’, gastblogger voor TEDxRoermond, Project Eve en 365 dagen succesvol. In mijn missie om van seven2success hét kennisplatform te maken voor vrouwen, wil ik jou graag inspireren met al onze content! Volg ons op Facebook en Twitter! En wil jij ook andere vrouwen inspireren? Schrijf dan voor ons!

 

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

 
Goed artikel? Deel het met jouw vriendinnen!
Want: ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


acht + 3 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>