Liefde over Angst:
7 Redenen

Liefde over Angst: 7 Redenen

H et leven is een onvoorspelbare reeks van gebeurtenissen, mensen, gedachten en gevoelens. Het wordt voor iedereen wel eens moeilijk, en soms zelfs voor de hele wereld, gezien de recente gebeurtenissen in Parijs…

Op dit soort momenten is het maar al te verleidelijk om toe geven aan de leugens van angst [en is dat niet ook de bedoeling van terrorisme?]. We kijken naar de gebeurtenissen, voorzien een verschrikkelijke toekomst en denken, ‘Hoe komen we hier ooit nog bovenop?’

Ieder van ons heeft de mogelijkheid om te kiezen tussen twee paden op de kruispunten in ons leven: angst of liefde. Leven in overvloed en vrijheid is kiezen voor liefde.

Hieronder vind je zeven redenen waarom het belangrijk is om altijd te kiezen voor liefde over angst. Ze zijn niet de oplossing om de gruwelijke gebeurtenissen in Parijs te boven te komen, maar ze kunnen een oplossing bieden in jouw kleine hoekje van de wereld. En als velen van ons kunnen kiezen voor liefde over angst, dan kunnen we de wereld veranderen, één klein hoekje van de wereld per keer…

 
#1
Vertrouw op jezelf

We verzinnen allemaal allerlei excuses op vele momenten in ons leven. De beperkende overtuiging die daar vaak aan ten grondslag ligt, is dat je jezelf niet vertrouwt. Je denkt dat als je in een nieuwe situatie belandt, je niet weet wat te doen of hoe te reageren. Je bent bang dat de toekomst te overweldigend zal zijn. Geef jezelf meer krediet dan dat. Je hebt wel vaker onverwachte veranderingen doorgemaakt, toch? En uiteindelijk is alles goed terecht gekomen. Wees moedig genoeg om gewoon op jezelf te vertrouwen. Wat er ook gebeurt, er is altijd een oplossing.

 
#2
Blijf werken aan je doelen

Ondanks de indruk die sommige mensen wekken dat ze het helemaal voor elkaar hebben, is het leven voor niemand gemakkelijk. De waarheid is dat iedereen die langdurig succes heeft in het leven er ook hard voor heeft moeten vechten. Dat geldt ook voor jouw verhaal. Niets dat voortduurt komt gemakkelijk, en niets dat gemakkelijk is zal voortduren. Laat de pasie voor jouw doelen je motiveren om door te gaan, ook als het leven een aantal bochten neemt die je had niet verwacht.

 
#3
Kom uit je hoofd

Angst zit in het hoofd, liefde zit in het hart. Je creëert je angsten in je eigen hoofd. Wanneer je eens rustig gaat zitten om na te denken over het ‘worst case’-scenario, dan zul je beseffen dat er eigenlijk heel weinig risico’s zijn die je niet zou kunnen herstellen. Stel jezelf de vraag: ‘Wat is het ergste dat kan gebeuren?’ En bereid je dan voor om dat te overwinnen.

 
#4
Focus op het proces

We zijn zo gericht op resultaten. Wanneer je begint aan een groot doel, dan neemt angst het vaak over en je begint je zorgen te maken dat je het niet redt tot aan het eind. Raad eens? Dat jij je einddoel nog niet bereikt hebt, en onderweg misschien een paar omwegen hebben genomen, betekent nog niet dat je hebt gefaald. Falen is geen bestemming en succes ook niet. Geniet van het proces van in de goede richting bewegen. Confucius geeft een goed advies voor het geval dat je onverwacht wegversperringen tegenkomt: ‘Als het duidelijk is dat het doel niet kan worden bereikt, pas dan niet het doel aan, maar pas je acties aan.’ Het is beter om je pad flexibel te houden, dan toe te geven aan angst en het helemaal te verlaten.

 
#5
Leid je hersenen positief

Op een eenvoudig biologisch niveau, reageren je hersenen beter en met meer visie als je denkt aan iets positiefs in plaats van aan iets negatiefs. Dit is de reden waarom we graag praten met mensen die het met ons eens zijn, in plaats van mensen die vanuit een schril contrast spreken. Houd je hersenen gericht op positieve actie.

 
#6
Liefde verlicht je pad

Toegeven aan je angsten belemmert al je vermogens om vooruit te komen. Concentreer je op liefde en je zult zien dat alles mogelijk is, als je er genoeg om geeft om het te laten gebeuren. Er is niets te vrezen, alleen de angst zelf. Laat vrees niet toe op je pad en mogelijkheden zullen zich ontvouwen!

 
#7
Moeite loont, doe het dus

Het klinkt eenvoudig, maar één van de van de grootste redenen waarom we bang zijn, is omdat we het niet proberen. En als we het niet proberen, dan is het makkelijk om excuses te verzinnen waarom we niet krijgen wat we willen maken. Waarom verzinnen we excuses voor onszelf? Omdat, als we proberen en falen, we hebben gefaald. Maar als we het niet proberen, dan kunnen ons verschuilen achter onze luiheid. Get over it! We mislukken allemaal wel eens. En het grappige is, als je voorbij je angsten gaat en het eindelijk eens probeert, dan zul je meer [over]winnen dan je denkt.

 
Sharing is caring!
Hoe zit het met jou?
Verkies jij liefde boven angst? Zo ja, hoe helpt jou dit in het leven?
Laat hier beneden een reactie achter en deel je wijsheid met ons!

Mirjam Stoffels

Intiatiefnemer van seven2success, schrijver van ‘Alle Kleine Geheimen tot Succes’, gastblogger voor TEDxRoermond, Project Eve en 365 dagen succesvol. In mijn missie om van seven2success hét kennisplatform te maken voor vrouwen, wil ik jou graag inspireren met al onze content! Volg ons op Facebook en Twitter! En wil jij ook andere vrouwen inspireren? Schrijf dan voor ons!

 

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

 
Goed artikel? Deel het met jouw vriendinnen!
Want: ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


6 + = acht

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>