7 Principes
voor Succes

7 Principes voor Succes

M aar al te vaak kost het ons zoveel moeite om vooruit te komen. Het is zo gemakkelijk om onszelf ervan te overtuigen dat iets onmogelijk is. We hebben het vaak al opgeven, nog voordat we eraan begonnen zijn.

We zijn toch zo goed in het formuleren belemmeringen: ‘Ik kan dit niet. Ik ga het nooit redden. Het is gewoonweg onmogelijk!’ Als jij jezelf toestaat ​​om op die manier te denken, is je plan bij voorbaat gedoemd te mislukken…

Tijd voor een paar fundamentele principes voor succes. Principes die onze kansen om vooruitgang te boeken aanzienlijk vergroten. Succesvolle mensen werken anders. Wat doen ze dan? En waarom werkt dat? Hier zijn [slechts] zeven succes principes.

 
#1
Neem 100% verantwoordelijkheid voor je eigen leven

Jij, en alleen jij bent volledig verantwoordelijk voor jouw leven. Dit is het eerste succesprincipe om je eigen te maken. Tenminste, als je geluk en succes op jouw agenda hebt staat. Kom uit die ‘Het is niet mijn schuld’ en ‘Ik kan er niets aan doen’-zone. Speel niet langer het slachtoffer! Neem eigen verantwoordelijkheid voor je leven. Houd op met het verzinnen van excuses. Je zult meer vreugde én controle over de omstandigheden ervaren.

 
#2
Stop met praten. Doen!

‘Actie is de fundamentele sleutel tot alle succes’, zei Pablo Picasso ooit.
Iedereen kan zijn mening geven. Meningen zijn goedkoop en dus snel vergeten. Wat je zegt is niet interessant, wat je laat zien wel! Word een doener in plaats van een praatjesmaker. En kijk welke coole dingen gebeuren…

 
#3
Neem jezelf niet zo serieus

In je persoonlijke en professionele leven ben je het grootste gedeelte van de tijd bezig om elke mogelijkheid van mislukking te voorkomen. Je wil je gezicht niet verliezen en je kansen op succes maximaliseren. Dus je bent voorzichtig. Je loopt op je tenen om je al-wetende-en-heb-alles-al-bereikt-imago te behouden. Stop met het proberen perfect te zijn! Fouten maken mag. Probeer dingen gewoon! De kans is groot dat je zult slagen! En als het mislukt: misluk dan stijlvol.

 
#4
Begin elke dag met verwachting

Er is één grote waarheid over het leven: het voldoet meestal aan je verwachtingen, of die nu hoog of laag gespannen zijn. Maak daarom ‘s ochtends als je wakker wordt je eerste gedachte: ‘Vandaag gaat er iets geweldigs gebeuren!’ En wat denk je? Je krijgt waarschijnlijk ook nog gelijk.

 
#5
Eindig elke dag in dankbaarheid

Schrijf voordat je naar bed gaat tenminste één gebeurtenis op waarvoor je die dag dankbaar kunt zijn. Misschien is het iets kleins en heb je een kind aan het lachen gemaakt. Of iets groots zoals het binnenhalen van een miljoenenorder. Wat het ook is, wees dankbaar voor de dag, want die zal nooit meer terug komen. Een leuke manier om je dankbaarheid digitaal te delen is gratitudelog.com | The happiest Place on the Internet.

 
#6
Weg met plan B

Back-up plannen helpen je misschien om ‘s nachts rustiger te slapen. Met plan B creëer je voor jezelf ook een gemakkelijke uitweg als het moeilijk dreigt te worden. Je zult zien dat je veel meer tijd, energie en focus in je primaire plan steekt als dat plan gewoonweg wel móet werken. Omdat er geen andere optie is. En die volledige inzet, zonder vangnet, zal je tot grotere hoogten brengen dan je ooit voor mogelijk had gehouden!

 
#7
Doe het werk!

Je kunt best goed worden met een beetje inspanning. Met wat meer moeite kun je misschien zelfs echt goed worden. Uitzonderlijk goed word je pas als je ergens een ongelooflijke hoeveelheid gerichte aandacht en werk aan besteed. Er zijn geen afkortingen of sluipwegen. Iets als een ‘overnight success’ bestaat niet. Iedereen heeft wel gehoord over de 10.000 uren-regel, maar niemand volgt die… behalve die uitzonderlijk succesvolle mensen!

 
Sharing is caring!
En nu jij!
Zoals ik als zei, dit zijn slechts zeven principes voor succes.
Pas jij principes voor succes toe in jouw leven? Zo ja, hoe helpen ze jou?
Laat hier beneden een reactie achter en deel je wijsheid met ons!

Mirjam Stoffels

Intiatiefnemer van seven2success, schrijver van ‘Alle Kleine Geheimen tot Succes’, gastblogger voor TEDxRoermond, Project Eve en 365 dagen succesvol. In mijn missie om van seven2success hét kennisplatform te maken voor vrouwen, wil ik jou graag inspireren met al onze content! Volg ons op Facebook en Twitter! En wil jij ook andere vrouwen inspireren? Schrijf dan voor ons!

 

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

 
Goed artikel? Deel het met jouw vriendinnen!
Want: ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


zes + 6 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>