Eenvoud:
7 Tips

Eenvoud: 7 Tips

Zou jij ook willen dat je leven soepeler verliep? Een eenvoudig leven? Een leven waarin de tijd langzamer lijkt te gaan? Als jij op zoek bent naar ideeën over hoe je leven te vereenvoudigen, dan ben je zeker niet alleen…

Als een achtbaan heeft het leven zijn ups en downs. En hoewel het leven nooit helemaal probleemloos zal zijn, kan in de meeste gevallen wel eenvoudiger.

Niet iedereen heeft dezelfde definitie van ‘een eenvoudig leven’. Voor mij betekent een eenvoudig leven het elimineren van al het onnodige, van chaos naar rust, en mijn tijd besteden aan doen wat belangrijk is voor mij: tijd doorbrengen met mensen die ik lief en de dingen doen die ik leuk vind.

Maar de weg naar een eenvoudig leven is niet altijd even eenvoudig. Het is een reis, geen bestemming, en heel vaak is het een reis van twee stappen vooruit, één stap terug.

Hier is in ieder geval een startersgids naar vereenvoudiging van je leven op zeven simpele manieren. Om mee te beginnen…

 
#1
Beperk je communicatie

Het leven van tegenwoordig is gevuld met een oneindige stroom van communicatie: e-mail, mobiele telefoons, papieren post, Facebook, Skype, Twitter, om er maar een paar te noemen. Het kan je hele dag in beslag nemen als je dat toelaat. Vereenvoudig door limieten te zetten op je communicatie: check e-mail alleen op bepaalde tijden van de dag, gedurende een beperkte tijd [ik adviseer één keer per dag, een half uur voor de lunch, maar zoek uit wat voor jou werkt]. Beperk telefoontjes [laat je voicemail opnemen en bel terug als het jou schikt, op bepaalde tijden]. Hetzelfde met alle andere communicatie. Raak niet verdwaald in dat doolhof genaamd social media. Stel een beperkte tijd en hou je eraan [zet een timer als dat nodig is!].

 
#2
Zeg nee tegen drama

Drama is vermoeiend. Drama door je eigen toedoen [zoals lopen te stressen], drama door anderen [vrienden die kletsen over andere vrienden], of drama door de media [drama over een catastrofe die misschien wel, maar misschien ook niet zal gebeuren]. Wat de bron van drama ook is, het bemoeilijkt je leven. Het kan een bron van zorgen zijn en levert steeds weer nieuwe situaties waarmee je om moet gaan. Vereenvoudig en stop het drama!

 
#3
Beperk je mediaconsumptie

De beste manier om veel van het [door media veroorzaakte] drama in je leven te beëindigen! De informatie-overload door alle media in ons leven, TV, radio, internet, tijdschriften, kan ons leven maar al te vaak domineren. Laat het niet toe. Vereenvoudig je leven en jouw mediaconsumptie door het te beperken.

 
#4
Leer wat ‘genoeg’ is

Onze materialistische maatschappij van vandaag gaat over steeds meer en meer. Geen einde in zicht. Natuurlijk wil je de nieuwste gadget graag hebben. En meer kleding en schoenen. Meer spullen. Maar wanneer heb je genoeg? De meeste mensen weten dat niet, en dus blijven ze kopen. Een eeuwigdurende cyclus. Vereenvoudig door uit die cyclus te stappen. Zoek uit hoeveel voor jou genoeg is. En stop dan als je er bent.

 
#5
Vind innerlijke eenvoud

Vereenvoudig door elke dag een beetje tijd aan en met jezelf te besteden. Door te bidden of te mediteren, of door een dagboek bij te houden om jezelf te leren, of door tijd door te brengen in de natuur. Wat je ook doet, werken aan je innerlijke zelf is de moeite waard. Het zal een rustige eenvoud creëren in de chaotische verwarring van het dagelijks leven.

 
#6
Single-task

Multitasking is te ingewikkeld, te zwaar, en zeker minder productief. Je hersenen zijn gewoon niet slim genoeg om multitasken. Je brein doet gaat gewoon heel snel heen en weer tussen twee taken, waardoor het lijkt of je multitaskt. Vereenvoudig en doe gewoon één ding tegelijk!

 
#7
Leer eens niets te doen

Niets doen is een vorm van kunst en het moet een onderdeel zijn in ieders leven. We weten allemaal hoe het is om rond te hangen en tijd te verspillen. Maar velen van ons hebben het te druk om het vaker te doen. En als we het dan doen, dan zijn we in gedachten vaak nog met andere dingen bezig. We kunnen niet ontspannen en genieten van het niets. Niets doen kan een verspilling van tijd zijn, of het kan een vorm van kunst zijn. Vereenvoudigen door een meester te worden in het doen van niets. Je leven zal verbeteren, de stress zal wegsmelten en je zult productiever zijn wanneer je wél werkt.

 
Deze lijst is misschien nog te ingewikkeld om alles in een keer op te pakken. Geen stress! Kies gewoon één punt en richt je daarop. Als je leven dan is vereenvoudigd, richt je dan op het volgende.

 
Sharing is caring!
En nu jij!
Heb jij nog tips of truks ter vereenvoudiging des levens?
Laat hier beneden een reactie achter en deel je wijsheid met ons!

Mirjam Stoffels

Intiatiefnemer van seven2success, schrijver van ‘Alle Kleine Geheimen tot Succes’, gastblogger voor TEDxRoermond, Project Eve en 365 dagen succesvol. In mijn missie om van seven2success hét kennisplatform te maken voor vrouwen, wil ik jou graag inspireren met al onze content! Volg ons op Facebook en Twitter! En wil jij ook andere vrouwen inspireren? Schrijf dan voor ons!

 

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

 
Goed artikel? Deel het met jouw vriendinnen!
Want: ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


vier + = 7

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>